...

Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

Hakkımızda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı, Türkiye’de Japonya Yılı olarak kutlanan 2010 yılında kurulmuştur. Ana Bilim Dalımız, Japon dilini yazılı ve sözlü olarak kullanabilen ve aynı zamanda Japonya, Japon kültürü, Japon edebiyatı ve Japon tarihi gibi konularda bilgi sahibi olan öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Anabilim dalımızda, öğrencilerin alanlarında yeterli seviyede bilgi ve beceriye sahip olmaları ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya arasındaki ilişkilerin gelişmesinde katkıda bulunabilecek insan yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Ana Bilim dalımızda dört yıllık lisans programı uygulanmaktadır ve ilk öğrenci alımı 2017-2018 eğitim-öğretim yılında gerçekleşmiştir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 25 öğrenci olan kontenjan sonraki yıllarda artış göstermiştir. Ana Bilim dalımızda öğrencilerin Japonya ya da Japon dili ile ilgili konularda erişim sağlayabileceği bir anabilim dalı kütüphanesi de bulunmaktadır. Ana Bilim dalı akademik kadromuz ise 3 Doktor Öğretim Üyesi, 4 Yabancı Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 8 öğretim elemanından oluşmaktadır.

Üniversitemizin, Japon turist sayısının yoğun olduğu Kapadokya bölgesinde bulunması, hem gelen turistler açısından hem de anabilim dalımızda öğrenim gören öğrenciler açısından büyük bir avantaj sağlamaktadır.